13½ vecka gammalt busfrö!

I måndag var det dags för Nalas 12 veckors spruta. Lite försenad men vi var ändå glada att få en tid så fort efter resan, eftersom det fortfarande är mycket semesterledigheter. Kvällen innan skrev Lisa och jag en lång lista med frågor till veterinären. Både Nala och Gaia har varit lite smådåliga ett tag nu. Man är lite paranoid men det är alltid bäst att ta det säkra för det osäkra.

Väl hos veterinären gick det bra för Nala. Hon fick sprutan och att hon hade varit dåligt trodde veterinären berodde på fästinghalsbandet, så den fick åka av med en gång. För Gaia blev det lite mer långdraget. Hon fick bl.a. ta blodprov och vi fick snällt vänta till dagen efter med att få provsvaren. Som tur var såg allting jättebra ut. Nu får vi hålla ett öga på de små liven och hoppas att de lagt den senaste månadens krassligheter bakom sig.

 


Tok*Nala rullar sig i sanden efter ett svalkande dopp i Åhus!


Vad det gäller träningen så går det framåt. Här om dagen började vi med framförgåendet och inkallning. Vi tränar även på platsliggning och stanna vilket verkar vara lite tuffare för lilla Nala. Spåret går också framåt. I tisdags lade jag kanske det svåraste spåret än. Lite för svårt tyckte matte Lisa. Spåret slingrade sig genom svår snårig terräng och korsade flera gånger en trafikerad motionsslinga. Ca 250 meter lång. Nala fixade det utmärkt men hade lite tufft vid en passering av slingan där jag även hade gått 10m på själva slingan. Det som var allra roligast var att hon jobbade oerhört hårt och hon gav sig inte förrän hon hittade där jag gåt in i skogen igen.

 


Ute i spårskogen vid Långasjönäs


Jag är jätte glad att Nala är duktig på spåret men vill inte avancera för hårt framåt. Hon behöver bli säkrare i sig själv och bygga upp rutinen tycker jag. Vi ska därför börja spåra lite mer på öppna ytor bl.a. på äng. Vi ska dock inte öka svårighetsgraden på vinklar eller längd av spåret. Vi ska också börja använda sju stycken föremål.

Igår fick vi reda på att vi kommit med en valpkurs vilket är jätte roligt. Vi hoppas på många bra tips. Vi hoppas också att husse ska få lite bättre självförtroende och bli lite säkrare i och jämnare i träningen.

Medan vi gör allt vi planerat så håller vi tummarna för "syster" Gaia som kommit med i SM för tjänstehundar. Lycka till Lisa och Gaia, gör oss stolta.

Ha det så jätte bra så hörs vi snart igen.

 

 

 

Hittade lite gamla bilder från "skjutvapnens" valpträff då Nala sprang runt och busade med de stora valparna! ;)


Bus med Aya, "Izza"


Bus med Aya, "Izza"


"Liten men tuff!"


Bus med Aya, "Izza"

Kommentarer
Postat av: Ina

Tycker det uppdateras extremt dåligt här=)

2009-09-23 @ 15:03:23
URL: http://www.hoffemindi.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0