Nala - en riktig buse! ;)

Nu var det ett bra tag sedan sist åter igen.

Vi har hittat på en massa roligt den senaste månaden. Samtidigt har vi försökt backa upp Matte och syster Gaia. De har ju haft stora grejer för sig som ni säkert vet.
Lilla Nala är inte så liten längre, hon växer så det knakar. Busigare för varje dag blir hon också. Hon är en handfull och lite till för att inte ta i. Många gånger är det jätteroligt, dessvärre är det mindre roligt ibland. Vi har aldrig sätt maken på envishet och energi i en sådan liten kropp. Det finns ingen av-knapp på lilla Nala.

 

Dessa egenskaper är jättebra och roliga att se, när man tränar spår framförallt. Hon är outtröttlig. Vi har dock backat lite i träningen för att inte gå för snabbt fram och därmed tappa motivationen. Vi vill också ha tid och befästa det vi lärt oss. Även husse behöver bli säkrare på träningen.

 

Vi har efter tips från Conny börjat spåra med föda i spåret. Detta för att få Nala att vara mer fokuserad och för att se att hon spårar närmare spårkärnan. Långa raka spår med många pinnar. Det har gåt bra och man ser att hon är betydligt mer noggrann. Jag har också börjat lägga henne efter varje pinne för att hon ska hinna samla sig och komma ner i tempo.

 

Lydnaden går ibland jättebra och ibland inte alls. Vi tränar just nu mycket på stanna vilket har visat sig vara svårt. Nala har lärt sig att stanna kvar sittande eller liggande men att stanna när man är i rörelse är betydligt svårare för henne.

 

Apporteringen har börjat gå lite sämre. Hon vill gärna till apportbocken men hon vill sedan inte komma in med den. Det är betydligt roligare att lägga sig och busa med den.

 

Framförgåendet går framåt..hehe..hon har förstått vad man vill. Dock kan man inte berömma så mycket då hon genast springer tillbaka och ska busa.

 

Frittfölj går också jättebra. Hon är jätteduktig.

 

Kort och gott så försöker vi ligga i så mycket vi hinner och Nalas envishet är både en gåva och ett hinder för oss.

 

Vi har varit på två stycken utställningar. Det har inte gått särskilt bra placeringsmässigt men vi är där för träningen och inte för rosetterna . Nala var jätteduktig på den ena utställningen medans hon inte alls var samarbetsvillig på den andra. Som Pumbas husse sa: Det är väl tur att det går lite upp och ner, för det är inte maskiner vi har. Det var bra sagt tycker jag.

 

Ja, nu ser vi framåt och kommer att träna för fullt. Hoppas ni fortsätter följa oss.

 

 

RÅKADE STÖTA PÅ LITE GAMLA BILDER PÅ VÅRT LILLA BUSFRÖ;
SOM NU BLIVIT SÅÅÅÅ STOR!!!


Ullbollstiden försvann så fort....!

 

Nala 8 veckor & fösta vistelsen vid Lursjön

 

 

 

 

 

Nala 8 veckor & åker båt för fösta gången!

 

 

 

 

 

 

 

"Jag hänger gärna med & tvättar...!"

 

 

Liten Nala trött!

 

Det ska börjas i tid...! ;)

 


Kommentarer
Postat av: Linda

Aloha!



Tänka sej att även Nala har varit söt en gång i tiden ;)



Duktiga ni är som skriver i bloggen, fastän det inte blir så ofta ;) Men den som väntar på nåt gott....



Ha det fint!

2009-10-13 @ 11:48:50
Postat av: Lena

Det är långt mellan uppdateringarna, men när Du verkligen skickar in nåt så är det intressant att kika på!



Hon är helt underbar på båtbilderna. Det ska börjas i tid om man ska bli bevakningshund ;) Skönt att se att hon kan slappna av i all aktiviter som är runt omkring henne.

2009-10-13 @ 11:51:01
Postat av: Lisa & Gaia

Efterlyser ny uppdatering..! ;)

2009-10-25 @ 07:19:22
URL: http://www.hasslehoffs.com/gaia..htm
Postat av: Carolina

Det är nästan synd att dom växer upp så snabbt. =)

2010-03-18 @ 22:24:12
URL: http://elvisochpresley.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0