Nala <=> stor flicka!

Som ni kanske har sett på bilderna har det hänt rätt så mycket de senaste månaderna. Nala har blivit en stor flicka. Hon är fortfarande väldigt busig och galen vilket medför vissa problem nu när hon väger ca. 32 kg. Hon är stark som en oxe och har där med fått människor i hennes närhet att fatta lite respekt för henne, tyvärr. Husse och matte är för tillfället de ända som kan kontrollera LillBrallen. Missförstå mig inte, hon menar inget eller ingen illa. Hon är bara väldigt busig och bestämd. Hon har bl.a. dragit omkull min mor och tacklat ner min 9 åriga lillebror. Hon är däremot inte riktigt lika bitsk längre men det händer att hon lämnar lite bitmärken på armar eller ben, när hon känner för det.

 

 

De senaste 3 månaderna har Nala börjat visa framtassarna i lydnaden. Spår och bruks har vi inte koncentrerat oss på så mycket den senaste tiden. Ett och annat spår och lite uppletande har vi gjort men inte så mycket som man hade önskat. Därmed har vi tappat lite i spåret. Pinnarna är inte så roliga längre. Däremot spårar hon bra, håller sig oftast kring spårkärnan. Men pinnarna går hon rätt över. Bakläxa husse… Vi får helt enkelt busa lite mer med pinnar hädanefter. För närvarande plockar hon 1/3 av apporterna i spåret.

 

Uppletandet går bra så där har vi bara underhåll. Hon tycker det är jätteroligt. Bra fart ut och bra fart tillbaka! Sen kommer vi till problem. Hon vill inte gärna lämna tillbaka föremålet hon hittat. Så även där har vi lite att jobba på.

 

 

Lydnaden går emellanåt strålande. Hon är så duktig att man inte vet var man ska ta vägen. Men det är också det vi tjatat hela vintern. Tyvärr har vi inte kunnat träna så mycket med störning från andra hundar. Störningar överhuvudtaget är Nalas Akilles-häl. Hon är konstant hungrig och gör allt för lite godis men hon gör absolut inte som husse vill när det finns annat gott i närheten, som tillexempel hästbajs.

 

Sammanfattningsvis vill husse bara säga att Bralle är världsbäst. Hon behöver bara mogna lite till så kommer hon att bli en toppenhund på alla sätt och vis. Det är jag helt övertygad om.

 

 


I'm back!

Så då var det dags att ta tag i bloggskrivandet igen!

Det har som ni säkert förstår hänt en hel del sedan sist jag skrev här...



"Jag är inte riktigt så här liten längre..."



"Detta är jag idag..."


En sak som är iallafall är sig lik...



"Busig, det är jag!"



Nu ska ni få följa med på våra upptåg, träningar och för hoppningsvis tävlingar i framtiden!


RSS 2.0